X
GO

DENNA KURS ÄR NU FULLSATT!

DENNA KURS ÄR NU FULLSATT!

Du spelar ett instrument, har passion för musik och ett hjärta som slår för jazz. Vill du utveckla din improvisationsförmåga, ska du komma och spela med oss i sommar!

 

Jazz på Åsa vänder sig till dig som har erfarenhet av att spela ett instrument och som vill ha en trivsam och skapande sommar.
Här på Åsa har vi gjort allt vi kan komma på för att du ska trivas – äta gott, må bra och inspireras av en lugn och lantlig miljö med närhet till Sörmlands rika utbud av natur och kultur. Vill du koncentrera dig helt på jazzimprovisation har du med denna kurs alla möjligheter!

Under veckan studerar vi afroamerikansk musik i olika stilar och från olika tidsepoker, både genom gehörsinlärning och efter noter. Och så jammar vi på kvällarna, förstås!

Den 27 juli arrangeras Katrineholm Jazz- och Bluesfestival. Din kursledare Ola Halvarsson är en av arrangörerna och vi vill uppmuntra dig att besöka festivalen som en trevlig start på jazzveckan på Åsa. Läs mer om festivalen här.

Målgrupp för kursen:
Kursen i jazzimprovisation är till för dig som spelat ett tag och vill utveckla din improvisationsförmåga tillsammans med andra.

Tänk på att:
Givetvis tar du med dig ditt instrument!

Om kursledarna:
Ola Halvarsson – träblåsare, arrangör och kursledare.
Sven Berggren – trombonist, frilansmusiker, metodik- och jazzensemblelärare vid Musikhögskolan i Stockholm.
Bo Söderberg – slagverkare, lärare vid Musikhögskolan i Stockholm, frilansmusiker.
Petter Carlson Welden – pianist, arrangör och frilansmusiker. Undervisar på Södra Latins musikgymnasium.
Patrik Boman – basist, kompositör, arrangör och producent. Utbildad vid KMH i flera omgångar, bandledare för Patrik Boman Seven Piece Machine och Patrik Boman Ambivalent. Flitigt anlitad basist som spelat med de flesta i branschen.

Kurstid:
Måndag 29 juli till och med lördag 3 augusti 2024.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med lunch cirka klockan 12.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.45 och avslutas cirka 20.00.

Kostnad:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 7 260 kronor. Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 600 kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider 4 380 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.
Vid besked om kursplats betalar du 500 kronor i antagningsavgift.

Välkomstbrev och faktura skickas under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Antagningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Sista anmälningsdag är den 19 maj. Anmäl dig
här genom att skapa ett konto i Schoolsoft.

FAQ:
När får jag tillgång till mitt rum?
Svar: Du kan checka in i receptionen från klockan 11 första kursdagen. Utcheckning sker senast klockan 09 på sista kursdagen.
Obs! Detta gäller ej om du har bokat extranatt före eller efter kursen.

Vad ingår i boendet?
Svar: Alla måltider under pågående kurs samt bäddpaket med sänglinne och handdukar.

Om jag vill gå två eller flera på varandra följande kurser, kan jag bo kvar på internatet?
Svar: Ja. Du betalar ingen logikostnad mellan två efterföljande kurser. Notera dock att inga måltider serveras under helger.

Vilka tider serveras mat?
Svar: Frukost serveras klockan 07.30–08.15, förmiddagsfika 09.45–10.30, lunch 12–13, eftermiddagsfika 14.30–15.15, samt middag klockan 17.15–18.00.

Vad kan jag göra på ledig tid?
Svar: Skolan arrangerar inga gemensamma aktiviteter, men du har full tillgång till vår bastu, gym och boulebana samt motionsspåret som finns runt hörnet. Cyklar och gåstavar finns att låna i receptionen.
Runt Åsa hittar du utflyktsmål av alla de sorter, från slott och shoppingställen till kyrkor, badplatser och stenåldersbosättningar. Fråga oss gärna om du vill ha utflyktstips!

Vad behöver jag mer veta?
Svar: Under veckan pågår flera sommarkurser på Åsa. Skolan tillämpar alkoholfri arbetsvecka, vilket innebär att all förtäring av alkohol i skolans gemensamma lokaler är förbjuden.
Då vi vill erbjuda våra kursdeltagare en så hälsosam miljö som möjligt, ber vi dig att inte ha på dig parfymer, sprej, rakvatten eller dylikt under din vistelse på skolan. Tänk på att starka dofter kan utlösa kraftiga reaktioner hos den som är känslig!

Kontakt:
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till:
sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Print
Publicerad: jan 23, 2023,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka