X
GO

Öppet hus för blivande massörer

"Ett både kul och effektivt sätt att lära mer"

Chansen att få mer kläm på Massageterapeutkursen lockade ett par riktiga entusiaster till Åsa. För den ena hägrar en nystart i livet, för den andra lusten att ge välbefinnande åt andra.

Lucia Tors har lämnat sitt jobb i Tallinn och sökt till Åsa i hopp om en nystart. I framtidsdrömmen ingår arbete som massör. Till vänster läraren och kurssamordnaren Christer Svensson.

 

När läraren Christer Svensson i tisdags låste upp A-salen var det ett speciellt ögonblick. Det var första gången på sex–sju år som Åsa arrangerade Öppet hus specifikt för Massageterapeutkursen.

För distanskursens deltagare var dagen i mångt och mycket som en vanlig närträff. Schemat var späckat med övningar, repetitioner och ämnesdiskussioner. Skillnaden var att de denna dag skulle få besök.

Efter ett antal återbud blev det i slutänden endast två föranmälda gäster. Dessa var dock eld och lågor inför chansen att på plats få lära mer om kursen och Åsa.

– Jag har fått se många övningar i praktiken och också fått prova att vara testperson. Det är ett både kul och effektivt sätt att lära mer och se vad man jobbar med på kursen.

Det sa Ausra Urbonaité från Vadstena. Hon har sökt till höstens kursstart och håller nu tummarna för en antagning. Med utbildningen vill hon lära sig praktisera metoderna som skapar sådant välbefinnande hon själv upplevt på massagebänken.

Ausra Urbonaité provade på några av momenten på kursens dagschema.

 

– Jag kommer ursprungligen från Litauen, där jag har bekanta som arbetar som massörer. När jag åker för att träffa släkten, ser jag alltid till att få massage. Det får mig att må bättre och jag tror också att det leder till en bättre motion.

Även dagens andra nyfikna gäst har koppling till Baltikum. Lucia Tors sade nyligen upp sig från jobbet i Tallinn och flyttade från Estland till föräldrarna i Dalarna. Hon vill ha en nystart i livet.

– Jag jobbade på kontor och kände att det inte var något jag ville fortsätta med. Nu hoppas jag hitta ett deltidsjobb och ägna resten av tiden åt massage.

Också Lucia Tors har sökt till Åsa.

– Jag har gått ett par kortare kurser i massage förut, men nu vill jag kunna fokusera fullt ut på att lära mig mer.

Även föräldrarna hoppas att hon ska få en plats på Åsa.

– De har redan köpt mig en bänk och vill att jag ska ge dem massage!

Print
Publicerad: mar 29, 2023,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka