Rörelsemeditation

Rörelsemeditation

 

Kan du höra ditt hjärta tala? 

Under några sommardagar möts vi i en trygg och hållen miljö för att utforska kroppens avslappning och vår inre expansion. Genom meditation och avslappningsövningar, - som i denna kurs är så mycket mer än att sitta stilla, - undersöker vi vägar till en djup kontakt med oss själva.
 
Med den frigörande dansen som metod släpper vi kroppens och knoppens spänningar och ger oss själva tid att falla in i avslappning, utforska vår inre röst och hitta riktning för vårt tillvaro.
 
Vi tar tillvara den vackra Sörmländska naturen och låter delar av kursen vara på valda kraftplatser utomhus.
 
Kursen innehåller:
Frigörande dans som teknik
Rörelsemeditation
Sångmeditation
Det inre ledarskapet
Ett tantriskt förhållningssätt
Att använda naturen som kraftkälla
 
Kurstid:
Måndagen den 6 juli till fredagen den 10 juli 2020.
 
Första kursdagen börjar med gemensam lunch kl. 12:00. (För de som ska bo på skolan går det bra att registrera sig i receptionen från kl. 11:00.) Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika kl. 14:30. Övriga kursdagar börjar kl. 8:30 och avslutas ca kl. 17:00.
 
Kostnad:
4 400 kronor, i priset ingår alla måltider samt boende i dubbelrum. Ordnar du eget boende blir kostnaden 3 600 kronor. Enkelrum kan bokas i mån av tillgång och mot ett tillägg på 200 kr/natt. Om du önskar boende natten innan kursstart och/eller natten efter kursslut (så kallad "extranatt") kostar det 250 kr/natt.
 
Du får 15% rabatt på kursavgiften vid anmälan till minst två sommarkurser, alternativt fri logi under lördag-söndag om kurserna är på varandra följande. 
 
Du kommer att få en faktura i god tid innan sista betalningsdag. Om kursen ställs in får du självklart tillbaka dina pengar. Om du själv lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart får du tillbaka de pengar du har betalat in.
 
Målgrupp för kursen:
Du är välkommen oavsett tidigare erfarenhet. Ett nyfiket sinne och en lust att arbeta med din egen personliga utveckling räcker. Kursen innefattar troligen några utflykter i naturen så du behöver kunna gå obehindrat i skog och mark.
 
Tag med:
- mjuka kläder för rörelse
- yogamatta (eller liggunderlag)
- filt
- vattenflaska
- bra skor att gå i
- skrivbok och penna.
 
Kursledare:
Charlotte Kvarnhem är Internationellt certifierad coach och har arbetat med retreatverksamhet, frigörande dans och förändringsprocesser sedan 2007. För frågor ring 0707883846.
 
Anmälan:
Anmäl dig HÄR! Sista anmälningsdag är 15 juni.
 
Bra att veta:
För dig som bor på skolan kan det vara bra att veta att du har tillgång till ditt rum från kl. 11:00 första kursdagen till kl. 9:00 sista kursdagen. (Gäller dock inte om du har bokat så kallad "extranatt" före eller efter kursen.) I boendet ingår bäddpaket med sänglinne och handduk.
 
Mattider:
Frukost: 7:30-8:00
Lunch 12:00-13:00
Middag: 18:00-18:30
 
På skolan finns tillgång till bastu, gym och runt hörnet ett elljusspår. Cyklar och gåstavar finns för utlåning i receptionen. Runt Åsa finns det utflyktsmål av alla de sorter, alltifrån slott och shoppingställen till kyrkor, badplatser och stenåldersbosättningar. Fråga oss gärna om du vill ha tips!
 
Receptionen har följande öppettider:
Månd- fred 07:30-16:00
Lörd 08:00-13:00
 
I receptionen finns det ett litet sortiment av godis, glass och hygienartiklar. Där kan du också köpa frimärken, vykort m.m.
 
Starka dofter kan utlösa väldigt starka reaktioner hos den som är känslig för sådant. Vi vill givetvis att vår skola ska kunna erbjuda en så hälsosam miljö som möjligt. Därför ber vi dig att inte ha på dig parfymer, spray, rakvatten el. dyl. när du vistas på skolan.
Åsa folkhögskola tillämpar en alkoholfri arbetsvecka. All förtäring av alkohol i skolans gemensamma lokaler är förbjuden.
 
Kontakt:
Du är alltid välkommen att kontakta oss, det gör du antingen på tel: 0157-69527 eller via e-post: sommarkurser@asafolkhogskola.se
Print
Publicerad: okt 25, 2019,
Författare: Anna
Taggar:
Tillbaka

Ditt namn
Din e-post
Ämne
Skriv in ditt meddelande ...
x