esenkent evden eve nakliyat İkitelli evden eve nakliyat
X
GO

Syfte


Allmän kurs - svenska som andraspråk, riktar sig till dig som har annat modersmål än svenska.  Kursen är på grundläggande nivå med möjlighet till behörighet på grundskolenivå. Det är en kurs som passar dig som har som mål att läsa in behörigheter och förbereda dig inför fortsatta studier på gymnasienivå eller yrkesutbildning och att komma vidare i din språkutveckling.

Basen i den här kursen är ­svenska språket. Du övar på att läsa, skriva, prata och förstå ­­­­svenska men studerar också andra ­grundläggande ämnen och får prova på att jobba både praktiskt och kreativt. Efter avslutade studier får du ett intyg som visar kursens innehåll.  Du kan också få ett intyg på att du har kunskaper i matematik, samhällsorienterande och naturorienterande ämnen motsvarande målen för vuxenutbildningen.

 

Kursinnehåll

Du studerar svenska som andraspråk, matematik, samhälls- och naturorienterade ämnen. På en folkhögskola är det viktigt att du som deltagare är med och påverkar dina studier och vi försöker alltid att hjälpa dig att lära dig nya saker utifrån dina egna erfarenheter. Vi använder oss av Chromebooks, digitala klassrum och andra program som är användbara i undervisningen. De digitala klassrummen kan också användas i händelse av distansstudier.

 

Gemensamma aktiviteter

På folkhögskolan tror vi på gemenskap. Gemenskap skapas när människor möts och delar med sig av sig själva. Vi vill skapa en skola tillsammans, en skola där alla kan mötas i olika gemensamma aktiviteter och på så sätt bidra till ett aktivt mångfaldsarbete. Allt i enlighet med folkbildningstanken och Agenda 2030. 

I klassrummen jobbar vi med och pratar mycket om ­demokrati och här finns också möjlighet till utveckling genom att engagera dig i skolrådet.

 

Kurslängd

1-5 terminer.
 

Förkunskaper

Svenska motsvarande SFI-D.

 

Kurstider 2021-2022

Höstterminen 2021: 16 aug - 17 dec, lov v. 44

Vårterminen 2022: 10 jan - 10 juni, lov v. 8, v. 15 samt den 27/5

 

Ansökan

Ansökan till VT 2022 lämnas in via Schoolsoft genom länken "Sök här" senast 12 november 2021.

SÖK HÄR

Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! För att boka en tid kontakta Susanne Holmgren på tel: 0157-695 32 eller mail susanne.holmgren@asafolkhogskola.se

Bifoga även personligt brev, personbevis / LMA-kort eller dylikt och ditt senaste betyg (t.ex. grundskole-, gymnasie- eller SFI-betyg). Antagningen sker i två steg. Efter sista ansökningsdag gör vi ett första urval där vi bl.a. kontrollerar att du har rätt ­förkunskaper, sedan kallar vi till intervju.

Internat

Du kan bo på skolans internat när du går på kursen i mån av plats.  
 

Kostnader

Kostnader för läromedel, studiebesök och visst material är ca 750 kr/termin. Du som inte bor på skolans internat får även betala en avgift på 1000 kr/termin i den avgiften ingår bl.a. försäkringar, busskort, förmiddagsfika, städning och kopiering.
 

CSN

Kursen är studiemedelsberättigad. Har du studerat tidigare med studiestöd kan det vara bra att undersöka hur många studieveckor du har kvar. För mer information se www.csn.se eller ring vår studievägledare Susanne Holmgren 0157-695 32. 
 

Busskort

Som deltagare på Allmän kurs – svenska som andraspråk får du låna ett busskort av oss för att du ska kunna resa mellan hemmet och skolan. 

 


Viktiga dokument

 

Studeranderättslig standard