Åsa Folkhögskola Landstinget Sörmland
Swedish

  

Vävning

18-23 juni

 

Har du provat på att väva, men inte haft tid eller möjlighet att gå en kurs eller fördjupa dig i vävningens konst? Här har du möjlighet att under fem dagar lära dig mer om vävningens olika arbetsmoment, om vävtekniker och material.

Kursen innehåller grundläggande vävteori och vävning i både grovt och tunt material. Den grova väven är en mattväv och den tunna väven kan bli en liten handduk eller duk. Du får också kunskap om färgens påverkan, övning i färg och form samt erfarenhet av olika vävtekniker såsom tuskaft, kypert och mönstervävar på tuskaftsbotten.
Efter avslutad kurs åker du inte bara hem med textilier som du själv färgsatt och vävt utan också med en grundläggande kunskap om hantverket vävning och med inspiration för att fortsätta väva själv.
 

Kursledare: Berith Jern, har i olika former undervisat i vävning i 28 år och är ansvarig för vävningen på kursen Textil & formgivning på Åsa folkhögskola. Sedan 1982 driver hon en vävateljé där hon skapar inredningstextilier i små serier.

Boende: Du bor i något av skolans gästhem. Det finns rum med egen dusch och toalett och rum med delad dusch och toalett. Det finns också några dubbelrum. Om du vill dela rum med en vän och anmäler det i god tid reduceras priset med 50 kronor per dygn. Om du inte vill bo på skolan görs ett avdrag på priset med 150 kronor per dygn.
 

Kostnad: 3 600 kronor inklusive visst material. Garnkostnad för vävarna tillkommer med ca 250 kronor.

En delbetalning på 500 kronor ska betalas in samtidigt med kursanmälan till plusgironummer: 9495-3. Resterande del av kursavgiften ska betalas in senast en vecka före kursstart.
Om du inte kommer med på kursen eller om kursen ställs in får du tillbaka dina pengar. Om du själv lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart får du tillbaka de pengar du har betalat in.

Ansökan: senast 16 maj

Klicka här för ansökningshandlingar

Veckans matsedel

Välkommen till vår matsal!
Veckans matsedel

Global Sthlm i Tillsammans - Sofia Räisänen


Åsa´s dansdeltagare Sofia Räisänen och Aleksandra Cigarcic har varit projektledare för Global Stockholm, och "Tillsammans"  Har du inte sett videon ännu? Klicka här! Den är fantastisk och med ett viktigt budskap!

Närproducerat och ekologiskt nötkött


Vi serverar nötkött från Ökna Naturbruksgymnasium. Nötköttet är närproducerat och KRAV-certifierat.
Länk till bilder från Ökna Naturbruksgymnasium

Åsa på

facebook:

 


Åsa folkhögskola, 640 24 Sköldinge Tel: 0157-695 00 E-post: asa.fhsk@folkbildning.net|

Webbansvarig: Anna Fridell Talvitie|