X
GO

DENNA KURS ÄR NU FULLSATT!

DENNA KURS ÄR NU FULLSATT!

Ägna en sommarvecka åt de grafiska teknikerna collografi och screentryck. 2 x Grafik är en spännande och färgstark kurs som passar både nybörjaren och dig som vill vidareutvecklas.

 

Vi arbetar inledningsvis i dagarna två med collografi, limtryck. Med denna kombination av högtryck och djuptryck tillverkar vi våra egna plåtar som vi sedan trycker med i tryckpress samt för hand.
Därefter går vi vidare med en form av enklare screentryck med schabloner och tryck på tyg. Vi kommer också att prova tryck på annat material. 

Kursen ger dig en grundläggande orientering i de olika grafiska teknikerna och det blir mycket arbete med färg! Vi kommer också att ha gemensamma genomgångar, för att ta del av varandras idéer och processer.

Målgrupp för kursen:
Du behöver inga förkunskaper. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på grafiska tekniker men även dig som har provat på och vill utvecklas vidare. Undervisningen sker både med gemensamma visningar och individuellt utifrån din kunskapsnivå.

Tänk på att:
Allt material ingår i kurspaketet. Vi kommer att arbeta med vattenbaserade färger, med Akua tryckfärger för collografi och T-print för sceentryck. Båda färgerna är för professionellt tryck.
Papper, kartong och tyg ingår också. Vill du ta med eget tyg att trycka på, exempelvis en t-shirt, går det givetvis bra. Tänk på att tyget måste vara tvättat och av ljus bomull, eftersom vi arbetar med färger för ljusa tyger.

Om kursledaren:
BrittMarie Järnström Lindell är utbildad konstnär och bildpedagog med studier på Konstfack, Umeå universitet och konstskolor i Stockholm. Hon har arbetat som yrkesverksam konstnär sedan 1995 med egna utställningar land och rike runt, bland annat på Liljevalchs Vårsalong. BrittMarie arbetar också med projektet Skapande skola, ett konstläger för barn och vuxna, samt ger kurser i sin ateljé i Katrineholm.

Kurstid:
Måndag 15 juli till och med fredag 19 juli 2024.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.30 och avslutas cirka 17.00.

Kostnad:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 6 200 kronor. I priset ingår en materialkostnad på 650 kronor.
Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 600 kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider samt material 3 800 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.
Vid besked om kursplats betalar du 500 kronor i antagningsavgift.

Välkomstbrev och faktura skickas under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Antgningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Sista anmälningsdag är den 19 maj. Anmäl dig
här genom att skapa ett konto i Schoolsoft.

FAQ:
När får jag tillgång till mitt rum?
Svar: Du kan checka in i receptionen från klockan 11 första kursdagen. Utcheckning sker senast klockan 09 på sista kursdagen.
Obs! Detta gäller ej om du har bokat extranatt före eller efter kursen.

Vad ingår i boendet?
Svar: Alla måltider under pågående kurs samt bäddpaket med sänglinne och handdukar.

Om jag vill gå två eller flera på varandra följande kurser, kan jag bo kvar på internatet?
Svar: Ja. Du betalar ingen logikostnad mellan två efterföljande kurser. Notera dock att inga måltider serveras under helger.

Vilka tider serveras mat?
Svar: Frukost serveras klockan 07.30–08.15, förmiddagsfika 09.45–10.30, lunch 12–13, eftermiddagsfika 14.30–15.15, samt middag 17.15–18.00.

Vad kan jag göra på ledig tid?
Svar: Skolan arrangerar inga gemensamma aktiviteter, men du har full tillgång till vår bastu, gym och boulebana samt motionsspåret som finns runt hörnet. Cyklar och gåstavar finns att låna i receptionen.
Runt Åsa hittar du utflyktsmål av alla de sorter, från slott och shoppingställen till kyrkor, badplatser och stenåldersbosättningar. Fråga oss gärna om du vill ha utflyktstips!

Vad behöver jag mer veta?
Svar: Under veckan pågår flera sommarkurser på Åsa. Skolan tillämpar alkoholfri arbetsvecka, vilket innebär att all förtäring av alkohol i skolans gemensamma lokaler är förbjuden.
Då vi vill erbjuda våra kursdeltagare en så hälsosam miljö som möjligt, ber vi dig att inte ha på dig parfymer, sprej, rakvatten eller dylikt under din vistelse på skolan. Tänk på att starka dofter kan utlösa kraftiga reaktioner hos den som är känslig!

Kontakt:
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till:
sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Print
Publicerad: jan 23, 2023,
Författare: Anonym
Taggar:
Tillbaka