X
GO

De komponerade bästa låten

Fint pris till deltagare i musikkursen

Elsa Lindvall och Lars Hallberg har all anledning att se nöjda ut efter sin medverkan i årets Blue House Youth Jazz Festival. Där utsågs de till vinnare och fick en fin utmärkelse.

Elsa Lindvall och Lasse Hallberg skrev låten som utsågs till festivalens Bästa komposition. Foto: Embla Modig

 

Elsa och Lasse studerar på Åsa folkhögskolas musikkurs. Under veckoslutet 24–26 mars deltog de och kurskamraterna i årets upplaga av festivalen i Stockholms konserthus.

Festivalen är ett viktigt forum för ung, svensk jazz och arrangeras av Konserthuset i samarbete med Svensk Jazz. I dagarna tre är konserthuset fullsmockat med levande musik, workshops, spännande möten – och tävlingar.

Totalt deltog fyra band från Åsas musikkurs i söndagens tävlingar. Elsa, sång, och Lasse, gitarr, ingick i gruppen Epok tillsammans med Sabina Salomonsson på tvärflöjt, Josef Youri på piano, Samuel Enerbranth på bas och Galaxy Carlberg på trummor.

En av de framförda låtarna, ”Bussmelodi”, slog verkligen an en sträng hos juryn. Stycket utsågs nämligen till festivaltävlingens ”Bästa komposition”. Därmed fick låtskrivarna Elsa och Lasse motta såväl ära och diplom som 15 000 kronor i pris av SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare.

Åsa folkhögskola säger förstås Grattis till den fina utmärkelsen!

Print
Publicerad: mar 27, 2023,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Henrik Wising
Taggar:
Tillbaka