X
GO

Ny rektor

Ny rektor

Efter 20 år som medarbetare på Åsa folkhögskola, varav nästan 8 år som rektor, lämnade Jan Jonsson vid månadsskiftet april-maj uppdraget som rektor för att övergå till Folkbildningsrådet. Ny rektor på Åsa Folkhögskola blir Daniel Berton.

Daniel Berton är i dag rektor på Eskilstuna folkhögskola och bosatt i Sparreholm. Han har arbetat som lärare på skolan, och de senaste fem åren som rektor. Han har också genomgått rektorsprogrammet och har varit en drivande del av det utvecklingsarbete som genomförts på skolan.

Daniel börjar 1 augusti och under de första två månaderna arbetar han 50 procent på vardera folkhögskola.

– Daniel kommer att gå in i arbetet med stor respekt för Åsa folkhögskolas innehåll och verksamhet, medarbetarna, all kunskap och kompetens som finns. Jag ser fram emot att regionens folkhögskolor kommer fortsatt vara en viktig och angelägen del av kompetens och utveckling av regionens gemensamma behov. Vi kommer också att genomföra en översyn av möjliga samordningsroller och funktioner mellan folkhögskolorna för att ytterligare utveckla och framtidssäkra verksamheterna, säger Mikael Palo, verksamhetsområdeschef Kultur & Utbildning i Region Sörmland.

Daniel Berton närmar sig uppdraget med ödmjukhet och entusiasm.

– Det är med stor nyfikenhet och entusiasm jag nu får möjligheten att lära känna Åsa folkhögskola på djupet. För mig har folkhögskola alltid handlat mer om resan än målet och jag hoppas att jag och skolans medarbetare har en storartad resa att se fram emot. Det är också med ödmjukhet jag skänker mitt engagemang till en skola med en lika lång som viktig historia, till vilken jag hoppas få vara delaktig i att lägga till ytterligare kapitel, säger Daniel Berton.

 

Print
Publicerad: maj 13, 2020,
Kategorier: Aktuellt,
Författare: Marina
Taggar:
Tillbaka